Recept za punjenu piletinuTradicionalni recepti

Recept za punjenu piletinu

Recept za punjenu piletinu doneće vam zdrav, hranjivi obrok. Ili, možda, neće?

Da li ste se ikada zapitali kakvu piletinu kupujete? Kojeg je porekla?

Moderno doba obezbedilo je veliki napredak u svim granama industrije. Nažalost, nepovoljno je uticao na sistem ishrane. Visok stepen industrijalizacije doveo je do, gotovo, nestajanja pravih porodičnih gazdinstava. Sa njima se polako gubi i pojam “domaća piletina”. Kupovina je, danas, svedena na velike lance marketa. Iako je ponuda u njima raznovrsna, kvalitet je pod znakom pitanja.

Najnovija istraživanja pokazala su da pilići uzgajani u industrijalizovanom sistemu nisu hranjeni na adekvatan način. Pa, kada se njihovo meso uporedi sa onima koja su tradicionalno čuvana primećuje se znatno manje vitamina i minerala, kao i nepovoljni odnos masnih kiselina. Dok je prisutan visok nivo hormona, antibiotika i drugih toksičnih materija koje ubrzavaju rast.

Srećom, zdravi obroci sa kvalitetnim mesom mogu biti prisutni i na vašoj trpezi. Restoran Komuna vam otkriva recept za punjenu piletinu.

Blagodeti pilećeg mesa poznati su od davnina

Da je piletina značajna namirnica čoveka tokom istorije svedoče i vavilonski crteži nastali oko 600. godine pre nove ere. U srednjem veku bila je najupotrebljavanije meso. Pri čemu je, uglavnom, od nje pripreman paprikaš.

Recept za punjenu piletinu

Verovali ili ne, piletina je u 19. veku imala visoku cenu. Mogli su da je priušte samo bogati društveni slojevi. Da bi nakon Drugog svetskog rata recepti za zdrav ručak od piletine potisnuli u drugi plan ostale vrste mesa.

Recept za punjenu piletinu najboljeg kvaliteta

Pileće meso uzgajano u zdravim uslovima ima najbolju nutritivnu vrednost. Pre svega, predstavlja dobar izvor proteina koji su neophodni za rast i razvoj u detinjstvu, ali i za očuvanje koštane mase u zrelim godinama. Naime, samo 100 grama pilećeg mesa dovoljno je da obezbedi polovinu potrebnog dnevnog unosa proteina. Dok količina fosfora u njemu omogućava pravilno funkcionisanje bubrega, jetre i centralnog nervnog sistema.

Piletina je bogata i selenom koji podstiče metabolizam i jača imunološke funkcije tela. Takođe, sadrži niacin. Ova posebna vrsta vitamina B je dragocena ne samo za zaštitu od kancera, već pomaže u smanjenju napredovanja opake bolesti. Brojne studije su pokazale da redovan unos piletine deluje preventivno za Alchajmerovu bolest, upravo zahvaljujući niacinu u njemu.

Recept za punjenu piletinu koja će vas oduševiti

Restoran zdrave hrane Komuna svojim prijatnim ambijentom i vrhunskim menijem pravi je magnet za goste. Svako jelo ima posebnu priču, koja svojim mirisom osvaja još s vrata. Ukusni zalogaji pružaju uživanje i najprobirljivijim nepcima.

Recept za punjenu piletinu

Ono što izdvaja Komunu jeste hrana sa poreklom. Recept za punjenu piletinu u ovom restoranu čine isključivo sveži sastojci dobijeni iz prirodnog uzgoja sa najboljih predela naše zemlje.

Jedinstveni spoj piletine iz poljoprivrednog gazdinstva Igora Cvetkovića, crnogorskog suvog vrata i slanine sa obronka Zlatibora predstavlja pravu gastronomsku poslasticu koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Slojevitost punjene piletine upotpunjuje domaći kačkavalj mlekare Dana i sos od najkvalitetnijeg sjeničkog kajmaka i spanaća sa poljoprivrednog gazdinstva Ivice Prokopavić. Savršeni balans ovoj eksploziji ukusa daje ivanjički krompir sa paprikom i lukom.

Ukoliko niste u mogućnosti lično da dođete i isprobate čari čuvene piletine, budite bez brige. Restoran Komuna je za svoje goste pripremio posebnu uslugu, a to je dostava zdravih obroka na kućnu adresu.

Add a Comment